Welkom Welkom


Welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.

 Geloof, hoop en liefde.
 
Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Woudsend e.o. draagt de naam De Karmel. Deze naam herinnert aan het klooster van de Karmelieten dat eertijds op deze plek stond.
In 2007/2008 is het interieur van De Karmel geheel vernieuwd. Boven de deuren in de kerkruimte zijn toen woorden uit de Bijbel geschilderd die de tijd kunnen doorstaan. Ze zijn in mei 2008 unaniem gekozen door de kerkenraad, als kenmerk van ons geloof.
De eerste tekst staat in het Eerste Testament en de tweede in het Tweede Testament.
 
Deuteronomium 4:31 Want de Heer, uw God, is een God van liefde.

 1 Kor 13:13  Ons resten geloof, hoop en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde.

Deze teksten zijn van toepassing op de manier waarop we als gemeente in de wereld willen staan. De tekst uit de Korintiërsbrief wordt zowel bij trouw als rouw gelezen. Bij het trouwen wordt een verbond gesloten, bij rouwen wordt de levenslijn afgebroken. Maar in alles zal de liefde blijven. Dat is heel wezenlijk voor ons geloof en gemeentezijn.
 
Als Protestantse Gemeente te Woudsend e.o. willen we een gemeente zijn die leeft vanuit die liefde. We streven ernaar dat binnen de veelkleurigheid van onze gemeente de liefde voor God en mens voorop mag staan. Dat willen we als gemeente ook present stellen in onze dienst in de wereld.
 
 We hopen dat deze site u op weg mag helpen in onze gemeente.
 
 
De kerkenraad
 
 
corona-update corona-update



De liturgie gaat door in De Karmel

Voor de zondagen in de komende periode kunt u de info volgen via de website en Facebook.

In verband met de richtlijnen voor het coronavirus is op dit moment nog niet te zeggen wanneer we als gemeente weer kunnen samenkomen. Mocht u geen internet hebben dan kunt u de informatie lezen in het vitrinekastje bij de kerk.

Voor de mensen die aan huis gebonden zijn proberen we zoveel mogelijk informatie door te geven en roepen gemeenteleden daartoe op hier aan mee te doen.


Zondag zal de dienst via Kerkdienstgemist plaatsvinden. (Klik op het logo in rechterkolom)
 
lees meer »
 
Kerkdiensten online Kerkdiensten online

Afgelopen weken zijn er met de online uitzendingen te vaak storingen geweest en slechte ontvangst bij de kijkers.

Het college van kerkrentmeesters heeft , in samenspraak met het camera / beam-team, zich daarop beraden, en besloten om met een andere uitzender in zee te gaan, te weten “ kerkdienstgemist.nl “ .

Ondanks de vele voorbereidingen van de betrokken vrijwilligers welke daarin veel werk hebben verzet, blijft het problematisch met streaming, synchronisatie, en ontvangst bij deze uitzender.

De voorbereidingen van omschakeling daartoe zijn inmiddels in gang gezet, en we streven ernaar 28 juni  met een goede ontvangst en storingsvrij u te kunnen bedienen.

Excuses voor het ongemak bij de uitzendingen van de afgelopen weken.

Om in te loggen klikt u op het logo van kerkdienstgemist in de rechterkolom. U komt dan meteen op de 'pagina' van de Karmel en kunt de dienst van uw keuze gaan bekijken.

 
Gebruiksplan en Corona protocol Gebruiksplan en Corona protocol
Via onderstaande linkjes kunt u ons Gebruiksplan Kerkgebouw en de Samenvatting Corona Protocol lezen.

Gebruiksplan Kerkgebouw, versie 2020-1, juni 2020

Samenvatting Corona Protocol