Over ons Over ons

 

Dorpskerk

Eeuwenlang heeft op deze plek het geloof een belangrijke plek gehad. Er is iedere zondag een viering en daarnaast kan de kerk worden gebruikt voor meerdere bijeenkomsten zoals een herdenking, trouwerij of concert. We willen een kerk zijn die openstaat voor veranderingen in deze tijd maar waar we die wel kritisch met elkaar bespreken.  In 2008 is het interieur ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd waarbij het karakter van de eredienst in de liturgische herinrichting zichtbaar is gebleven. De Protestantse Gemeente te Woudsend e.o. streeft na een gastvrije te zijn.  Als kerk staan we midden in het dorp en kijken we over kerkgrenzen heen. Het omzien naar elkaar heeft daarin een belangrijke plek. Inmiddels is op verschillende manieren gebleken hoe we "dorpskerk" kunnen zijn. De Karmel is een huis om in te schuilen bij verdriet, een huis om God te loven en de Bijbel te openen, een huis van gebed, een huis vanwaar je als gezegend mens weer naar huis mag gaan. Daarbij zingen we ons de woorden van vers 7 van lied 280 te binnen:

                                       “Dit huis slijt mét ons aan de tijd, maar blijven zal de kracht
                                         die wie hier schuilen verder leidt tot alles is volbracht”.ds. R. Bosman-RomkemaPredikant

 
Ds. Renske Bosman-Romkema (1958)

: Vanaf 2008 ben  ik predikant van de Protestantse Gemeente te Woudsend en omstreken.
Samen lopen we de weg van het leven en loop ik af en toe een stukje met mensen mee om te luisteren, te zoeken naar zingeving, te bidden of te delen van wat ons beweegt. 
Sinds 1 januari 2023 heb ik een aanstelling voor  50%.
Daarnaast is pastor Elly Stellingwerf-Vinke  voor 12 uur per week beschikbaar voor ouderenpastoraat en zal een aantal diensten leiden in 2023.
Op 7 januari 2024 heeft Ds. Renske Bosman-Romkema afscheid genomen als dominee van onze gemeente. De positie is nu vacant.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met ons.

pastor Elly Stellingwerf-Vinke (ouderenpastor voor de 70 plussers van de gemeente)
e.vinke53@upcmail.nl
tel. 06-26346250

terug