Welkom Welkom
Welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.

 Geloof, hoop en liefde.
 
Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente Woudsend e.o. draagt de naam De Karmel. Deze naam herinnert aan het klooster van de Karmelieten dat eertijds op deze plek stond.
In 2007/2008 is het interieur van De Karmel geheel vernieuwd. Boven de deuren in de kerkruimte zijn toen woorden uit de Bijbel geschilderd die de tijd kunnen doorstaan. Ze zijn in mei 2008 unaniem gekozen door de kerkenraad, als kenmerk van ons geloof.
De eerste tekst staat in het Eerste Testament en de tweede in het Tweede Testament.
 
Deuteronomium 4:31 Want de Heer, uw God, is een God van liefde.

 1 Kor 13:13  Ons resten geloof, hoop en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde.

Deze teksten zijn van toepassing op de manier waarop we als gemeente in de wereld willen staan. De tekst uit de Korintiërsbrief wordt zowel bij trouw als rouw gelezen. Bij het trouwen wordt een verbond gesloten, bij rouwen wordt de levenslijn afgebroken. Maar in alles zal de liefde blijven. Dat is heel wezenlijk voor ons geloof en gemeentezijn.
 
Als Protestantse Gemeente te Woudsend e.o. willen we een gemeente zijn die leeft vanuit die liefde. We streven ernaar dat binnen de veelkleurigheid van onze gemeente de liefde voor God en mens voorop mag staan. Dat willen we als gemeente ook present stellen in onze dienst in de wereld.
 
 We hopen dat deze site u op weg mag helpen in onze gemeente.
 
 
De kerkenraad
terug