kinderkerk

kinderkerk
Kinderkerk is er volgens door de leiding opgesteld rooster.  De ouders worden per keer via de mail uitgenodigd. Er wordt gewerkt met de Bijbelmethode “Biblebasics” van het Nederlands Bijbelgenootschap.  In de zomertijd is er geen kinderkerk. Wel hangen er tasjes met verhalenboekjes en kleurplaten in de gang aan de kapstok die kinderen mee kunnen nemen in de kerk. ( in coronatijd is er maandelijks een uurtje kinderkerk in het Reidhintsje. Wilt u uitgenodigd worden voor deze aciviteiten mailt u dan naar kinderkerkpknwoudsend@gmail.com

Viering Maaltijd van de Heer.
In onze gemeente vieren we de Maaltijd van de Heer, samen met kinderen.  Kinderen zijn welkom om mee te vieren, dat gebeurt onder verantwoordelijkheid van de ouders. De kinderen krijgen ieder voorjaar een uitnodiging de Maaltijdcatechese bij te wonen die in het voorjaar wordt gegeven in de veertigdagentijd.
Op Witte Donderdag is er een bijeenkomst voor kinderen en hun ouders. Vanuit de joodse traditie van Pesach leggen we de verbinding naar de Maaltijd van de Heer en de instelling van de Maaltijd door Jezus. Dat doen we tijdens een gezamenlijk maal (de kinderen helpen met klaarmaken) met ouders, kinderen en predikant. We zingen en vertellen verhalen. Zo leren, vieren, dienen en delen we met elkaar. Vervolgens gaan we samen naar de kerkdienst om de Maaltijd van de Heer te vieren. Het is een feestelijke dienst waarin de kinderen die voor het eerst meedoen bijzondere taken mogen verrichten.
Contactpersoon:
Mevr. Lucie Visserman  e-mail: kinderkerkpknwoudsend(at)gmail.com

 
 
 
terug