kinderkerk

kinderkerk
Kinderkerk is er alleen bij bijzondere diensten, waarbij dan ook oppas voor jongere kinderen aanwezig is. De ouders krijgen daarvan jaarlijks een rooster. In de week voorafgaande aan een dienst waarin kinderkerk is krijgen de ouders nog een mail als herinnering.
Bijbellezingen sluiten meestal aan bij de ‘gewone’ kerkdienst en er wordt gewerkt met de methode “Kind Op Zondag”.

: In de zomertijd is er geen kinderkerk.Wel hangen er tasjes met verhalenboekjes en kleurplaten in de gang aan de kapstok die kinderen mee kunnen nemen in de kerk.


Viering Maaltijd van de Heer.
In onze gemeente vieren we de Maaltijd van de Heer, samen met kinderen.  Kinderen vanaf 7 jaar mogen meedoen. Zij worden uitgenodigd bij de maaltijdcatechese die in het voorjaar wordt gegeven in de veertigdagentijd.
Op Witte Donderdag is er een bijeenkomst voor kinderen en hun ouders. Vanuit de joodse traditie van Pesach leggen we de verbinding naar de Maaltijd van de Heer en de instelling van de Maaltijd door Jezus. Dat doen we tijdens een gezamenlijk maal (de kinderen helpen met klaarmaken) met ouders, kinderen en predikant. We zingen en vertellen verhalen. Zo leren, vieren, dienen en delen we met elkaar. Vervolgens gaan we samen naar de kerkdienst om de Maaltijd van de Heer te vieren. Het is een feestelijke dienst waarin de kinderen die voor het eerst meedoen bijzondere taken mogen verrichten.
Contactpersoon:
Mevr. Margreet Klompmaker
e-mail: kinderkerkpknwoudsend(at)gmail.com
tel: 0514-592803
 
 
 
terug