PKN
Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.
 
Doop- en rouwstenen

Doop- en rouwstenen
Onze overleden gemeenteleden gedenken wij op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, eind november. Wanneer er een overlijden wordt afgekondigd in de eredienst, wordt er een rouwsteen in de rouwschaal gelegd die daarvoor is ontworpen door Maria Vis. Die steen wordt in de laatste dienst van het Kerkelijk jaar gegeven aan een familielid. De familie wordt bij de dienst uitgenodigd.
Voor de kinderen die gedoopt worden zijn er de doopstenen. Op deze stenen komt de naam en geboorte- en doopdatum. De doopsteen blijft het hele jaar in de doopschaal liggen. Op een van de eerste zondagen in januari worden alle doopouders uitgenodigd en mag de doopsteen mee naar huis. Daar blijft de steen een teken van en herinnering aan de doop.


 
terug
 
 
Nieuws
meer
 
Facebook

De Karmel is ook op Facebook te vinden. 'Like' onze pagina hier!
 
passion 2014 film
 
http://youtu.be/VjIyT3alVF8 meer
 
uw dagelijks woord
 
Film de Karmel onderweg
meer
 
Taizé ontmoetingen
 
Visje teksten
 
Elektronische kerk
 
websites algemeen
meer
 
Webmaster

Website, voor vragen opmerkingen  en/of aanvullingen, neem contact  op via deze site, met de webmaster           (Hayo de Vries) via 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.