PKN
Protestantse Gemeente te Woudsend e.o.
 
Catechese

Catechese
Jongeren worden op de catechese betrokken bij kerk en geloof. Ze gaan met de catecheten in gesprek over de normen en waarden die ons vanuit Bijbel en geloof worden aangereikt. De ontmoeting met leeftijdsgenoten en het sociale aspect van de catechesegroep is belangrijk. Het voorbereiden van jeugddiensten is een onderdeel van de catechese. Incidenteel is er een uitstapje.
De catechese aan 12 t/m 18 jarigen wordt gegeven als huiscatechese. De voorbereidingen vinden plaats aan het begin van elk seizoen. In december en februari is er een avond van toerusting en evaluatie.
Boven de 18 (20+ groep) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus “7+1 ontmoetingen”. Jongeren kunnen vervolgens meedoen aan een gespreksgroep of belijdeniscatechese die door de predikant wordt gegeven. Dit zal in overleg met jongeren worden afgestemd op elkaar.
 
terug
 
 
Nieuws
meer
 
Facebook

De Karmel is ook op Facebook te vinden. 'Like' onze pagina hier!
 
passion 2014 film
 
http://youtu.be/VjIyT3alVF8 meer
 
uw dagelijks woord
 
Film de Karmel onderweg
meer
 
Taizé ontmoetingen
 
Visje teksten
 
Elektronische kerk
 
websites algemeen
meer
 
Webmaster

Website, voor vragen opmerkingen  en/of aanvullingen, neem contact  op via deze site, met de webmaster           (Hayo de Vries) via 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.